Life & Style SALUT: ¿Que avantatges té l’ortodòncia invisible?

  SALUT: ¿Que avantatges té l’ortodòncia invisible?

  1555
  0
  Clínica Dental Sanitas Maragall

  Esther Simó, professional de la Clínica Dental Sanitas Maragall (Barcelona), ens explica en aquesta entrevista les característiques dels actuals tractaments d’ortodòncia disponibles.

  L’ortodòncia segueix sent la millor solució per a problemes de salut bucodental, principalment relacionats amb l’alineament de dents. L’evolució en aquest camp, ha permès el desenvolupament, entre d’altres solucions, d’una ortodòncia invisible, molt còmoda de portar i que no afecta l’estètica del pacient.

   

  • Ha canviat la percepció social de l’ortodòncia en els últims anys?

  Sí, afortunadament, la percepció social està canviant, la gent està tenint més interès i millor educació cap al concepte de la salut buco-dental. Això també es donat al ampli ventall de possibilitats que hi ha actualment, el pacient pot escollir més opcions de tractament, sobretot en estètica dental.

   

  Clínica Dental Sanitas Maragall
  • ¿És efectiu i té sentit un tractament d’ortodòncia en l´edat adulta?

  Té molt de sentit, no només per una qüestió d’estètica, sinó de salut buco-dental, ja que en adults s´han de tenir en compte els possibles problemes periodontals, (problemes a les genives), que acostumen a augmentar amb l´edat del pacient. Aquests problemes estant molt relacionats amb els apinyaments dentals, que es poden resoldre amb tractament d´ortodòncia de forma efectiva.  Si es tracten els apinyaments dentals, es milloren: l´estat de les genives, la salut buco-dental i la salut del pacient en general.

   

  • Quins tractaments d’ortodòncia són els més demandats pels pacients?

  Actualment existeixen varies opcions, però si és cert, que el pacient adult cada cop opta més pels tractaments amb fèrules invisibles, aquests aporten una major comoditat i permet tenir millor higiene bucodental i en casos on necessitem, per qüestions laborals, parlar en públic ( ja sigui una reunió, ponència, etc.) ho pots fer sense portar les fèrules posades.

   

  Aquest tipus de tractament consisteix en la col·locació d’uns alineadors transparents que corregeixen la mal posició dentària i al mateix temps rectifiquen la mossegada. Les avantatges són diverses, com ara:

   

  –          El pacient pot veure com serà el resultat final del seu tractament abans d´iniciar-lo en format  3D.

  –          Les fèrules es realitzen a la mida exacta de les dents del pacient, per aquest motiu, és possible treure’ls tant per a menjar com per atendre alguna reunió o xerrada .

  –          La neteja de les fèrules és molt senzilla ja que al treure-les es poden posar sota

  l´ aixeta amb aigua i netejar les dents amb normalitat, de forma tranquil·la i còmoda.

  –          Les fèrules alineadores s’emmotllen mitjançant la tecnologia de 3D amb un programa software que planifica tot el procés de desplaçament de les dents seleccionant la força necessària per a cada zona i fer que el moviment sigui molt més eficaç.

  –          L’ortodòncia invisible produeix  moltes menys molèsties perquè s’ajusta perfectament a la dent.

   

   

  Clínica Dental Sanitas Maragall
  • Quins avantatges presenta un tractament d’ortodòncia invisible o d’estètica enfront dels clàssics brackets?

  Evidentment, el primer dels factors és la visibilitat i la comoditat. Els tractaments amb ortodòncia invisible son totalment personalitzats, es a dir, si el pacient ha de viatjar i te poca disponibilitat per visitar-se un cop al mes mínim, se li pot ajustar l’entrega de fèrules i allargar les visites amb l’ortodoncista respectant la disponibilitat del temps del pacient.

   

  L’ortodòncia amb brackets és fixe i no es pot extraure com amb l’ortodòncia invisible, és més adequada per aquell pacient que la visibilitat no el molesta i que per diversos motius podria perdre les fèrules de l’ortodòncia invisible. Els bracket son una opció més econòmica i els models actuals son menys voluminosos.

    

  • En la seva opinió, quins aspectes ha de valorar una persona abans de decidir-se per una o altre clínica per a realitzar-se el seu tractament d’ortodòncia invisible?

  És important que l´Ortodoncista escollit tingui la nostre confiança. És el professional qui elaborarà el pla del tractament individualitzat un cop es realitzi l´estudi del mateix.

   

  També crec important valorar que la clínica on es realitzarà l´ortodòncia invisible ha d´estar actualitzada a nivell tecnològic ja que és una ortodòncia directament relacionada amb la tecnologia, per exemple, l’ús de l´escàner dental per elaborar el pla d´ ortodòncia invisible  millora els resultats  i l´adaptació dels alineadors .

   

  • Quins dubtes són habituals en un pacients que iniciarà un tractament d’ortodòncia?

  Els principals dubtes que presenta el pacient és si li farà mal, si podrà fer vida normal i la duració del tractament. És important conscienciar al pacient que en qualsevol de les opcions de tractament d´ortodòncia possibles, s’ha de ser constant i meticulós en les instruccions donades pel professional.

   

  La constància en les visites que indiqui el professional durant el tractament són importantíssimes perquè la duració del tractament i l’acompliment de l’objectiu es facin segons el planificat a l’inici del mateix.

   

  • ¿Quins beneficis obté una persona després de realitzar-se un tractament d´ortodòncia?

  Els beneficis son tant estètics com de millora de salut buco-dental, sobretot periodontal, però també a nivell de conservadora, ja que es redueix la possibilitat de caries relacionada amb la facilitat de realitzar una correcte higiene pel bon accés a totes les cares de les dents.

   

  Amb aquesta entrevista, Esther Simó deixa palès que l’ortodòncia ha evolucionat prou com per ser un tractament eficient, ràpid i, a més, estèticament acceptable per al pacient.

  Sobretot amb l’aprofitament de tractaments innovadors com el de l’ortodòncia invisible, el pacient no només manté uns alineadors imperceptibles per als altres, sinó que a més aconsegueix resultats en menys temps.